Porträtt Erik Persson

Malmö

Porträtt

Material: Brons

År:

Placering: Malmö stadion

Eric Perssons byst flyttar in på Swedbank Stadion

2012-08-17 11:46:00
 
Efter tre år ”offside” så flyttar nu Eric Perssons byst in på Swedbank Stadion. På tisdag sätts han på plats utanför hederslogen blickandes ut över stadion. Den 27 augusti, i samband med matchen mot GIF Sundsvall, kommer den officiella avtäckningen att ske.
Den 13 december 1975 avtäcktes en byst av Eric Persson utanför Malmö Stadion som ett tack för hans insatser för Malmö FF under nästan 50 år. Eric var själv på plats vid händelsen där bland annat den då nytillträdde MFF-ordföranden Hans Cavalli-Björkman höll tal.
Efter Erics bortgång 1984 har bysten levt vidare som en symbol, inte bara för en stor ledare inom Malmö FF och svensk fotboll, utan även som en symbol för Malmö FF:s hunger efter framgångar, ständig utveckling och sunda värdegrunder.
I och med invigningen av Swedbank Stadion 2009 har det känts som om bysten hamnat väldigt ”offside” och därför ar det glädjande att Eric Perssons byst nu åter hamnar i händelsernas centrum. En del av Malmö FF:s själ kommer nu åter att finnas på plats för att inspirera nya generationer till stordåd.
På tisdag kommer Malmö FF att bjuda in representanter från Media för att bevaka när Eric Perssons byst placeras utanför Presidents Lounge och den 27 augusti, i samband med matchen Malmö FF – GIF Sundsvall, kommer bysten officiellt att invigas. Mer information om detta kommer att presenteras inom kort.
Foto: MFF-aren 1975

Translate »